1 Haziran 2009 Pazartesi

Pepino ve Selluka'lar Toprakla Buluştu...

Bu cumartesi günü mandalinlere ilaçlama yaptıktan sonra sevgili Nail'in beraberinde getirdiği pepino ve sellukaları toprakla buluşturduk.

Pepino bir Peru meyvesi. Pek çok özelliği bulunuyor. Pepinolardan üç adet diktik. Tohum alarak ileride daha fazla dikmeyi hedefliyoruz. Yetiştiriciliğinin yanında fide elde edip bunları pazarlamak da planlarımız arasında.

Selluka ise İzmir'in bir zamanlar sembol çiçeği... Cumbalardan balkonlardan sarkarmış. Hemen hemen her evde bulunurmuş. Muhteşem kokusu izmir'in her yerini sararmış. İşte bu çiçeği tekrar çoğaltmaya çalışıyoruz. Üç adet fideyi bahçede uygun bir yere diktik. Döllemeyi karıncalar yaptığı için karıncaların fazla olduğu bir yeri seçtik. Bu kati bir kural olmamasına rağmen bir bunu tercih ettik. İyi mi kötü mü yaptık bunu göreceğiz.

8 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Blog süper :)
Sizden öğreneceğim çok şey var.. Link için izin almanıza gerek yok,bilgiyi paylaşmayı severim :)
Sellukalar tohum verdiğinde ben de paylaşacağım :)

Apartman Balıkçısı dedi ki...

Estağfurullah... Hepimizin birbirimizden öğrenecekleri var. Bloğum için övgülerinize teşekkür ederim. İnanın sizinkinden güzel değil :)

muzaffer özgen dedi ki...

Kolay gelsin Mehmet arkadaş,dileğim
emeklerinizin karşılığını almanız.
Pepino dediğinizi burada da dikilen
kavunumsu bir meyvaya benzettim,yeşil oluyor sonra sararıyor,güzel bir tadı var,çok su
istiyor o mu acaba.

Apartman Balıkçısı dedi ki...

Muzaffer Hocam, sanırım aynı meyve. Tarife uyuyor.

Mehmet Vuran dedi ki...

Daha önce bahsettiğinizde bakmıştım sellukanın nasıl bir çiçek olduğuna. Çok az yetiştirildiğini de o zaman öğrendim. Çok iyi bir iş yapıyorsunuz Mehmet bey.
Pepinoyu da üniversiteyken, okulun serasında görmüştüm.
Başarılar dilerim.

MUZAFFER ÖZGEN dedi ki...

Bu pepinolar çekirdekten mi üretiliyor?Selamlar

Apartman Balıkçısı dedi ki...

Mehmet Bey, teşekkür ederim. Sellukalar şimdilik hayata tutunmuş gibi görünüyor. Eminim ki gerek pepinoda ve gerekse de selluka da sizin bilgilerinize başvuracağız.

Apartman Balıkçısı dedi ki...

Muzaffer Hocam, pepinoya çok vakıf değilim. Nail daha iyi biliyor pepinoyu. Biz fide olarak temin ettik. Sanıyorum ki tohumdan fide elde edilebiliyor.