28 Haziran 2009 Pazar

Red Robin'ler Çiçekte

Kırlangıçlar yavrularını büyütüp uçurdular ve yuvalarını terk ettiler. Bedava gübre kalmadı artık :)

Red Robin'lerden daha önce bahsetmiştim. Bir de ne olduğunu anlayamadığım bir bitki daha vardı. Karpuzmuş.

Red Robinler artık çiçek açtılar. Ben de suyu biraz azalttım. Babamlar rençberdi. Öyle yaparlardı. Bize de öyle öğrettiler. Bir bildikleri vardır elbet.

İşte Red Robin'lerin son halleri.


Ve bu da gemideki kaçak yolcu. Karpuz.. :)

8 Haziran 2009 Pazartesi

Kırlangıçlar, Red Robin'ler...

Kırlangıçlar yavruladılar. Hal böyle olunca anne ve babaları durmadan böcek servisi yapıyor onlara. Eh bu kadar çok tüketim olunca da tahmin edersiniz ki o kadar çok da boşaltım oluyor. Mekan benim balkon. :)


Geçtiğimiz günlerde sevgili Nail iki adet Red Robin fidesi vermişti. Red Robin bir tür domates. Balkonda ve saksıda yetiştirmeye uygun yılın pek çok zamanı ürün alınabilen fazla ışık istemeyen bir tür. (Buraya bir link koyacaktım ama açıkcası dişe dokunur bir şey bulamadım. Yanlış bilgi vermemek için de koymadım)

Aklıma kırlangıçların gübrelerini biriktirmek geldi. Madem benim balkonun içine ediyorlar ben de bundan faydalanayım dedim :)

Red Robinler'de bir değişiklik yok. Belki de yavaş büyüyen bir tür. Zaten çok gelişmediğini biliyorum. Boyu gayet ufak oluyor. Bakalım, bizimkiler ya yerlerini sevmediler ya da böyle büyüyorlar....

Bu arada Red Robin'leri diktiğim saksıda kendi kendine çıkan salatalık, kabak ya da karpuz gibi bir şey var. Şu an için tahminde bulunmak benim bilgimi aşıyor. Bakalım ileride göreceğiz.

Son olarak da benim balkondan bir manzara sunayım dedim. Fotoğraf kalitesi için özür dilerim.

1 Haziran 2009 Pazartesi

Pepino ve Selluka'lar Toprakla Buluştu...

Bu cumartesi günü mandalinlere ilaçlama yaptıktan sonra sevgili Nail'in beraberinde getirdiği pepino ve sellukaları toprakla buluşturduk.

Pepino bir Peru meyvesi. Pek çok özelliği bulunuyor. Pepinolardan üç adet diktik. Tohum alarak ileride daha fazla dikmeyi hedefliyoruz. Yetiştiriciliğinin yanında fide elde edip bunları pazarlamak da planlarımız arasında.

Selluka ise İzmir'in bir zamanlar sembol çiçeği... Cumbalardan balkonlardan sarkarmış. Hemen hemen her evde bulunurmuş. Muhteşem kokusu izmir'in her yerini sararmış. İşte bu çiçeği tekrar çoğaltmaya çalışıyoruz. Üç adet fideyi bahçede uygun bir yere diktik. Döllemeyi karıncalar yaptığı için karıncaların fazla olduğu bir yeri seçtik. Bu kati bir kural olmamasına rağmen bir bunu tercih ettik. İyi mi kötü mü yaptık bunu göreceğiz.